top of page

6 miest, kde sa so svojimi deťmi skvelo zabavíte

Neviete, kam s deťmi v nepriaznivom počasí? Vybrali sme pre vás kreatívne centrá a ďalšie miesta, kde sa vaše deti zaručene nebudú nudiť. Zabaviť sa pritom môžete aj vy.

Terra Permonia v Banskej Štiavnici

Unikátny projekt Terra Permonia v Banskej Štiavnici bol inšpirovaný jeho holandskou verziou. Ide o tvorivú dielňu spojenú s miestom na oddych, zábavu aj vzdelávanie. Deti tu majú možnosť pracovať s rôznymi technickými zariadeniami, môžu píliť, farbiť, rezať, ohýbať či zvárať. Pre menšie deti je k dispozícii Mašinkáreň plná modelov vláčikov. Nadšencov hry s vlastným tieňom poteší Fosforovňa a na svoje si prídu aj milovníci lega.


Medzinárodný dom umenia pre deti Bibiana v Bratislave

Bibiana v Bratislave podporuje umeleckú činnosť pre deti všetkých vekových kategórií a mládež. Ako medzinárodná organizácia sa snaží klásť dôraz na zahraničnú spoluprácu. Od roku 1987 vystupuje ako partner svetoznámeho podujatia s dlhoročnou tradíciou Bienále ilustrácií Bratislava. Interaktívne výstavy, ktoré sa tu konajú, dopĺňajú tvorivé dielne, divadelné predstavenia či hudobný program.

Kreatívno-vzdelávacie centrum KreaTivO v Trenčíne

V trenčianskom centre KreaTivO miznú hranice medzi hrou a učením. Bolo vytvorené podľa najnovších trendov a poznatkov v oblasti vzdelávania a poskytuje motivujúce prostredie, kde môžu deti rozvíjať svoj potenciál. V ponuke je množstvo programu aj špecializované kurzy, na ktorých deti pracujú s obľúbeným legom.

Experiment galéria LaborARTórium v Spišskej Novej Vsi

Zážitková galéria LaborARTórium pobaví malých aj veľkých. Chceli by ste zažiť, aké je byť škrečkom a zabehať si s ním v kolotoči alebo si zajazdiť na vibrujúcom mravčekovi? LaborARTórium to všetko ponúka vďaka jednoduchému riešeniu – „zmenšia vás“. Možno budete prostredníctvom tohto experimentu na chvíľu maličkí, no určite zažijete veľa zábavy.

Park vedy a zábavy Steelpark v Košiciach

Vďaka spojeniu troch inštitúcií – Technickej univerzity v Košiciach, Univerzity Pavla Jozefa Šafárika a Slovenskej akadémie vied vznikol unikátny park vedy a zábavy Steelpark, ktorý sídli v Košiciach. Jeho cieľom je, aby sa deti a mládež pri skúmaní vedeckých hypotéz a overovaní technických a prírodných zákonitostí nenudili, ale zabávali. Pre deti je pripravených množstvo aktivít ako Interaktívne pieskovisko, Robotický futbal či viaceré laboratóriá.


Galéria Dobrá hračka v Tatranskej Lomnici

Galéria Dobrá hračka v Tatranskej Lomnici je interaktívne miesto, kde si deti môžu na vlastnej koži vyskúšať rôzne povolania. Umožnite svojim deťom zažiť, aké je byť policajtom, hasičom, pekárom či módnym návrhárom. Okrem rôznych interaktívnych hier, hlavolamov a stavebníc si deti môžu vyskúšať aj rôzne kreatívne a inteligentné hračky.

Ktoré centrum alebo kultúrnu inštitúciu by ste do nášho výberu zaradili vy? Podeľte sa s nami v komentároch pod týmto článkom alebo na Facebooku.


Zdroj: Soda.O2.sk

zoohit
4home
bottom of page